Partnerséget építünk Tiszabábolnán és Várhosszúréten! Az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Program rövid bemutatása

Partnerséget építünk Tiszabábolnán és Várhosszúréten! Az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Program rövid bemutatása

A Tiszabábolnai Élményporta és Konferencia központ az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg, s finanszírozása részben az Európai Regionális Fejlesztési Alapból történt, melynek mértéke 152 575 EUR.

A projektet, melynek címe - Establishing experience centres in the Slovakian-Hungarian border regions (Élményközpontok létrehozása a szlovák-magyar határmenti régiókban) azonosítószáma: SKHU/1801/1.1/022, acronym-je: SKHU XP centres - a felvidéki Agrex S.R.O-val közösen alakítottuk ki és valósítottuk meg, az SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. támogatásával és vezetésével. Várhosszúréten található Buzgó vendéglő parkjában egy kerékpárközpont létrehozása volt a szlovák beruházó célja, mellyel egész napos vagy akár több napos turisztikai lehetőségeket tud biztosítani az idelátogatóknak. A központban kerékpárkölcsönző, szerviz, raktárhelyiség és szociális helység lett kialakítva, továbbá egy pergola kemencével és pihenőhelyekkel.

Tiszabábolnán turisztikai oktatóközpont és élményporta kialakítása valósult meg, ahol konferencia és oktatóközpont létesült, mely a vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok, az idelátogató vendégek számára egyaránt rendelkezésre áll. A helyszín turisztikai célú (falusi vendéglátó, túravezető, horgászvizsga felkészítő, népi kosárfonó, kishajóvezető, stb) oktatási, képzési centrumként is szolgál. A wellness központ egy zárt fűtött medencével, sószobával, vizes blokkal várja az idelátogatókat. A táncpajta a kulturális események színtere. Az udvaron kialakított tollaslabda pálya az aktív turizmust kedvelők számára alakítottuk ki, a mini játszótér a gyermekek számára ad lehetőséget a szórakozásra.

Projektünk fő célja szlovák-magyar mikrotérségi turisztikai központok létrehozása volt Várhosszúréten és Tiszabábolnán, valamint egy hosszútávú együttműködés a központok között azért, hogy az együttműködő partnereink, az idelátogató turisták, vendégek a nyugodt pihenésük mellett megismerjék kultúránkat, hagyományainkat, tanuljanak, tapasztaljanak, kapcsolatok épüljenek ki határon innen és határon túl. A projektek kölcsönösen szélesítik a települések, térségek turisztikai termékpalettáját. Az új szolgáltatásokkal a településre, térségbe érkező turisták hasznos, aktív szabadidő eltöltési lehetősége javul, erősíti a meglévő közösségi kapcsolatokat, új, határokon átnyúló kapcsolatok kialakítását segíti elő, ami hozzájárul a nemzeti identitástudatunk erősítéséhez.

Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. További információkért látogasson el a www.skhu.eu, www.xpcentres.com oldalakra. Partnerséget építünk!

Partnerséget építünk Tiszabábolnán és Várhosszúréten! Az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Program rövid bemutatása


Vegye fel velünk a kapcsolatot

Esküvőt, céges csapatépítőt vagy családi rendezvényt tervez?
Ne habozzon, kérjen ajánlatot!